İstanbul Enerji SolarEx İstanbul Fuarı’nda yerini aldı
Güneş Enerjisi branşını uluslararası piyasalarla buluşturan ‘SolarEx İstanbul’ fuarı, dün Expo Center’da kapılarını yerli ve yabancı yatırımcılara açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki olan İstanbul Power da fuarda yerini aldı. İBB bünyesinde 10 megavatın üzerinde güneş enerjisi sistemi kurduklarını belirten İstanbul Power A.Ş. Genel Müdür Yüksel Yalçın, “Sanayi sektörü başta olmak üzere kurumsal yapıları bilgilendirerek bu dönüşümlerin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için motivasyon unsuru olmaya çalışıyoruz. atmosfer.”
Bu yıl 15’incisi düzenlenen Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ‘SolarEx İstanbul’, dün Expo Center’da yerli ve yabancı katılımcılara kapılarını açtı. Dünyanın birçok yerinden güneş enerjisi yatırımcıları ile kesim profesyonellerini bir araya getiren fuar, ülke ekonomisine ve turizmine katkı sağlamayı amaçlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki olan İstanbul Power da fuarda yerini alarak yenilenebilir enerji alanındaki son teknoloji çalışmalarını sergiledi. 6 Nisan’da açılışı yapılan fuar yarın sona erecek.
“HEM ÜRETİCİLER HEM SEKTÖRÜN GÜÇLÜ AKTÖRLERİ BU FUARDA”
Son birkaç yıldır bu medikal fuarlara katıldıklarını belirten İstanbul Power A.Ş. Genel Müdür Yüksel Yalçın, “Bu fuarda hem üreticiler hem de sektörün güçlü aktörleri yer alıyor. Burada güneş, rüzgar ve diğer enerji alanlarında en son teknoloji ile üretilmiş teknolojileri görüyoruz. Aynı zamanda bunların izleme ve kontrol sistemlerini de görüyoruz. , güç verimliliği uygulamalarının yazılım ve teknoloji tabanlı çalışmaları burada da görebiliriz.Böylece hem bizler hem de bu fuarı izlemeye gelenler kendi bünyelerinde güç yol haritalarını fiili olarak planlamaları için bir referans görüntüleme alanı oluşturuyor, dedi.
“TÜRKİYE’DE YENİLENEBİLİR ENERJİ PROGRAMLARI HIZLA GELİŞİYOR”
Dünyadaki iklim değişikliğinin nedenlerinden birinin de fosil enerji kaynaklarına bağımlılıktan kaynaklandığını belirten Yalçın, “Dünyanın politikası ve planı artık yenilenebilir enerji dönüşümü. Dolayısıyla biz de bu büyük işin bir parçasıyız. Türkiye’de yenilenebilir enerji programları hızla gelişiyor ama bundan daha da hızlanmamız gerekiyor” Bugün atmosferde gördüğümüz iklim değişiklikleri, sel, yangın gibi unsurların altında yatan etken yenilenebilir enerjiye geç kalmış olmamızdır. güç” dedi.
“ŞİMDİYE KADAR İBB BÜNYESİNDE 10 MEGAVATIN ÜZERİNDE GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ KURDUK”
İstanbul Enerji olarak endüstriyel ortam ve kurumsal binalar başta olmak üzere güneş enerjisi sistemlerinin anahtar teslimi kurulumlarını gerçekleştirdiklerini belirten Yalçın, “İBB bünyesinde 10 megavatın üzerinde güneş enerjisi sistemi kurduk. Ayrıca Silivri’ye de. Seymende belediyesi 37 megavat elektrik üretim kapasitesi ile çöp gazı kullanıyor Elektrik üreten Biyokütle Santralimiz ve İBB’ye bağlı şirketlerden İSTAÇ 85 Megavat elektrik üretimi ile Avrupa’nın en büyük atık yakma tesisine sahip. Bunun dışında özel sektör uygulamalarımız da var. Bunun doğru bir şekilde gerçekleşmesi için motive edici olmaya çalışıyoruz çünkü karbon salınımının artması ve atmosferdeki iklim değişikliği ile birlikte hep birlikte yaşıyor olacağız.” söz konusu.
“MOBİL GÜÇ ANALİZLERİ VE TASARIMI YAPIYORUZ”
Son dönemde enerji teknolojilerinde gelişmeler olduğunu belirten Yalçın, “Bunlardan biri de ulaşım alanındaki teknolojik değişimler. Örneğin elektrikli araç konusu Türkiye’de yaygınlaşmaya başladı. Çok hızlı bir genişleme olacak. gelecekte kısa ve orta vadede.İstanbul Enerji olarak Charge Park markamızla da elektrikli araçlar sunuyoruz.Araçların şarj edilmesi noktasında çözümler sunmaktayız.Bu amaçla yapmış olduğumuz elektrikli araç şarj sistemlerimiz mevcuttur. özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İSPARK kuruluşu, diğer iştiraklerimiz, kurumsal binalarımız ve özel bölüm için.Bu noktada anahtar teslim kurulumlar da yapmaktayız.Bir yandan da taşınabilir güç çözümleri bulunmaktadır. Şubat ayında şok edici bir şok.Elektrik olmadığında hayatın ne kadar olumsuz etkilendiğini hep birlikte gördük.Bu nedenle taşınabilir güç analizleri ve tasarımları yapıyoruz. Yani bir arabanın bagajına sığabilecek güneş paneli ile çadırda kesintisiz aydınlatma ve şarj sağlayacak sistemler var. Şu anda bu teknolojileri tanıtmaya çalışıyoruz. Enerji tüketimi anlamında ülke olarak bu işi başarabiliriz ama ancak fosil kaynaklı enerji kaynaklarından vazgeçersek. Bunun için dönüşümün tek yolu yenilenebilir enerji alanlarına geçiştir” dedi.
“BU YATIRIMLARI YAPMAK İÇİN GÜÇLÜ KAYNAKLARA İHTİYACIM VAR”
Enerji yatırımlarında en önemli konulardan birinin enerjinin finansmanı olduğunu belirten Yüksel Yalçın, “Bu yatırımları yapabilmek için gerek bireysel, gerek konut, gerekse sanayide güçlü kaynaklara ihtiyaç var. Bu nedenle şirket ve kuruluşlar, Finans kuruluşlarından yani bankalardan kredi çekmek zorunda kalıyorlar çünkü bunu kendi kaynakları ile yapmakta zorlanıyorlar.Bankalar devlet destekli kredi oranları açısından kullanıcıya avantajlı paketlerden oluşan bir ekip sunarlarsa yani elektrik vermeye başlarlarsa Taşıt kredisi ve taşıt kredisi gibi kredileri alıp bunları çok iyi pazarlarsanız, elektriğe yatırım yapmak isteyenlerin sayısı artacaktır” dedi.
“DOĞANIN KORULMASININ ESAS NEDENİ FOSİL KAYNAKLARIDIR”
Dünyadaki enerji üretiminin yüzde 60’ının fosil kaynaklardan sağlandığını söyleyen Yüksel Yalçın, şunları ekledi:
“Fosile dayalı enerji üretimi karbon emisyonuna neden oluyor. Dolayısıyla karbon emisyonu dediğimiz bu karbon emisyonu, küresel ısınma ve atmosferdeki sera gazlarının artması gibi doğayı tamamen bozan bir sistem oluşturuyor. Karbon emisyonlarını azaltabilir ve önleyebiliriz.” Fosil kaynaklı enerji tüketiminden yenilenebilir enerji kaynaklarına geçilerek küresel ısınmanın önüne geçilebileceğini belirten Doğan, “Çok şiddetli yağışlar, orman yangınları ve seller gibi doğanın bozulmasının temel nedeni fosil bazlı enerji kaynaklarının kullanılmasıdır. Dolayısıyla bu geçişi ne kadar hızlı yaparsak, gelecek nesillere daha yeşil, daha yaşanabilir, temiz ve yeşil bir dünya bırakabiliriz.”
– Kuvvet