Teknoloji

B61-13: ABD yeni bir nükleer yerçekimi bombası yapmayı planlıyor

ABD Savunma Bakanlığı ( Savunma Bakanlığı), Kongre’den izin ve finansman bekleyen yeni bir yüksek verimli nükleer yerçekimi bombası üretme planını duyurdu.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, B61 nükleer yerçekimi bombasının B61-13 olarak adlandırılacak modern bir versiyon Oluşturulması için çalışmalar yapıldığı söyleniyor. Bu bomba, Soğuk Savaş dönemi bombası B61-7’ye benzer, 360 kilotona kadar patlama üretebilecek güce sahip olacak. Karşılaştırma için, İkinci Dünya Savaşı’nın sonunda Amerika’nın Hiroşima’ya attığı bomba 16 kilotonluk bir güce sahipti, yani 16.000 ton TNT’ye eşdeğer bir patlama üretti.

Yeni bombalar, ABD’nin yaşlanan nükleer stoğundaki eski silahları kademeli olarak ortadan kaldıracak ve Savunma Bakanlığı bunun Joe Biden’ın “ Daha zorlu ve daha geniş alanlı bazı askeri hedeflere karşı ek seçeneklerSağlayacağını söylediği modern uçaklarla fırlatılabilir.

Uzay Politikasından Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı John ÇekülAçıklamasında şunları söyledi: “ Bugünkü duyuru, değişen güvenlik ortamını ve potansiyel düşmanlardan gelen artan tehditleri yansıtıyor” dedi ve şöyle devam etti: ” Amerika Birleşik Devletleri’nin, inandırıcı bir şekilde caydırmak ve gerekirse stratejik saldırılara yanıt vermek ve müttefiklerimize güvence vermek için ihtiyaç duyduğumuz yetenekleri değerlendirmeye ve sahaya sürmeye devam etme sorumluluğu vardır.

Yerçekimi Bombası Nedir?

yerçekimi bombasıBu isim “yerçekiminin nükleer bir patlamayla çarpıtıldığı bilim kurgu görüntülerini akla getiriyor”. serbest düşüş bombası” Ve ” aptal bomba gibi alternatif isimler nasıl çalıştığını biraz daha iyi anlatabilir. Yerçekimi bombaları, uçaklardan hedeflerine kolaylıkla atılan ve güdüm sistemlerinden herhangi bir rota düzeltmesi gerektirmeden balistik yörüngelerine devam eden bombalardır. Yönlendirme sistemleri II. Dünya Savaşı sonrasına kadar geliştirilemediği için Bu saatten önceki tüm bombalar yer çekimi bombaları olarak tanımlanabilir.

Nükleer Bombalara Hayır Derken Yenilerini Geliştiriyorlar

1968 yılında ABD Nükleer silahların ve silah teknolojisinin yayılmasını önlemek, nükleer enerjinin barışçıl kullanımında işbirliğini teşvik etmek ve nükleer silahsızlanma ile genel ve tam silahsızlanma hedefini ilerletmek.” hedefleyen Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması ‘yi imzaladı. Ama ne yazık ki dünyadaki nükleer silah stoklarının yüzde 89’u hâlâ ABD ve Rusya’nın elinde.

altindagajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu